Previous Next

На Полтавщині планують облаштувати ще три комплекси WіM на дорогах загального користування місцевого значення

Надрукувати

Перевантажені великогабаритні транспортні засоби руйнують дорожнє покриття. Щоб не допустити цієї ситуації, на дорогах області проводять моніторинг. Використовують системи автоматичного зважування в русі WіM та пересувні комплекси габаритно-вагового контролю.

Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Є необхідність у розширенні їх мережі. Тому розглядаємо можливість співфінансування з обласного й місцевих бюджетів для облаштування трьох комплексів WіM на дорогах загального користування місцевого значення. Йдеться про автошляхи Чорнухи – Лубни, Миргород – Хорол, Мала Рублівка – Рунівщина – /М-03/», – розповів Дмитро Лунін.

Окремо обговорили потребу у збільшенні кількості патрульних екіпажів Держслужби України з безпеки на транспорті, Агентства місцевих доріг та поліції.
«Розглядаємо питання придбання блокувальних пристроїв на колесо для тимчасового затримання порушників вагового контролю. Доручив профільному управлінню проаналізувати потребу в таких пристроях. Працюємо над збереженням автошляхів області», – додав очільник області.