У Полтавській області запрацювало Почесне Консульство Литовської Республіки

Надрукувати

Відсьогодні розпочало роботу Почесне Консульство Литовської Республіки у Полтавській області. Розташоване воно в обласному центрі. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

«Побували на церемонії відкриття разом із Надзвичайним і Повноважним Послом Литви в Україні Вальдемарасом Сарапінасом, почесним консулом Литви в Полтавській області Володимиром Пилипенком та народним депутатом від «Слуги народу» Олексієм Устенком, – розповів Дмитро Лунін. – Дякуємо Литві та литовському народу за всебічну підтримку України і Полтавщини зокрема».
Литва є одним зі стратегічних партнерів для нашої країни. Литовський народ активно підтримує українців у боротьбі з агресором.
За словами литовських гостей, стратегічна мета Почесного Консульства – допомогти Україні якнайшвидше опинитися в Європейському Союзі.
Також установа виконуватиме функції захисту й допомоги громадянам і юридичним особам Литви, які перебувають чи перебуватимуть на території Полтавщини.
У пріоритеті – розвиток торговельних, культурних, економічних, бізнесових, наукових відносин між областю й Литовською Республікою.