Previous Next

Учасники освітнього процесу 32 закладів професійної освіти області долучилися до навчання на платформі Дія.Освіта

Надрукувати

У травні Мінцифра запустила едьютеймент-платформу Дія.Освіта. Це широкий спектр тематичних освітніх серіалів, що дозволяють українцям відкрити нові кар’єрні можливості та зробити перший крок до нової професії.

Про це повідомив заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко. 

«Учасники освітнього процесу 32 закладів професійної освіти Полтавщини уже переглянули освітні курси та отримали 770 сертифікатів, – розповів Ігор Панченко. – Популярними стали серіали з професій «Кондитер», «Майстер-плиточник», «Піцайола», «Шеф-кухар», «Кравчиня», «Мобільний фотограф», «Базовий курс підприємця», «Флорист», «Ландшафтний дизайнер»».

На платформі https://osvita.diia.gov.ua/ кожен можете пройти повний цикл здобуття професії:  – реєструєтеся та проходите профорієнтаційний тест; – отримуєте рекомендації та обираєте професію; – дивитеся освітній серіал; – проходите симулятор, який імітує реальну робочу ситуацію; – отримуєте сертифікат; – знаходите вакансію у своєму регіоні.

«Мені як кравцю цікаві не лише серіали з моєї професії, а й психологія, підприємницька діяльність та медіаграмотність», – зауважила учениця Полтавського професійного ліцею сфери послуг Ірина Мисник.

Нагадаємо, платформу Дія.Освіта запущено з ініціативи Міністерства цифрової трансформації за підтримки Google.org та Фонду Східна Європа.