Previous Next

Перевезення вантажів дорогами Полтавщини має бути під постійним контролем

Надрукувати

Незважаючи на встановлені в області граничні обмеження руху великовагового транспорту автошляхами, суб’єкти господарювання продовжують порушувати правила. Потрібно активізувати роботу з контролю за перевезенням вантажів, особливо у спекотні дні. Адже перевантажені великогабаритні транспортні засоби руйнують дорожнє покриття. На цьому акцентував на апаратній нараді начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Крім проведення ремонтних робіт, необхідно забезпечити збереження наявної мережі доріг та тієї, що вже відремонтована. Перевезення вантажів дорогами Полтавщини має бути під постійним контролем. Спільні рейди Державної служби України з безпеки на транспорті, Агентства місцевих доріг та поліції потрібно проводити постійно.
Відповідно до нового порядку, визначеного законодавством, профільні служби тепер мають право блокувати транспортні засоби шляхом установлення на колесо блокіратора.
«Всі екіпажі в своєму арсеналі повинні мати щонайменше три блокувальні пристрої. А суб’єкти господарювання мають відповідально ставитися до вантажу, який вони перевозять і не порушувати встановлені норми, тим самим зберегти дороги Полтавщини», – наголосив Дмитро Лунін.
Якісно допомагають у роботі 4 комплекси автоматичного зважування в русі Weigh-in-Motion. На автомобільних дорогах нині використовують 12 майданчиків для здійснення габаритно-вагового контролю. До рейдових перевірок залучають екіпажі Державної служби України з безпеки на транспорті.
Дмитро Лунін звернувся до громад щодо фінансування чи співфінансування заходів габаритно-вагового контролю, відновлення й подальшого утримання автомобільних доріг місцевого значення. Нагадаємо, що в Полтавській області діють граничні обмеження фактичної маси транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування державного значення – понад 40 т, на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення – понад 24 т та обмеження руху вантажних транспортних засобів під час підвищення денної температури повітря понад 28°С.