Previous Next

На Полтавщині перевірили майже 2 500 укриттів

Надрукувати

В області протягом червня комісії у складі органів місцевого самоврядування, рятувальників та правоохоронців обстежили 2462 об’єкти, які належать до фонду захисних споруд цивільного захисту. Загалом у Полтавському районі перевірили 942 споруди (не готові до використання 26%), у Миргородському – 538 споруд (не готові – 18%), у Лубенському – 330 споруд (не готові 29%), у Кременчуцькому – 652 споруди (не готові майже 10%).

Про це на апаратній нараді повідомив директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Полтавської ОВА Олександр Чалий.
«Усього на території області перебуває на обліку 1381 захисна споруда цивільного захисту (215 сховищ та 1166 протирадіаційних укриттів). За результатами обстежень в області обліковано 1079 найпростіших укриттів та 2 споруди подвійного призначення. Найбільше укриттів обстежили та поставили на облік у Горішньоплавнівській, Кременчуцькій, Гадяцькій, Миргородській, Шишацькій, Полтавській, Решетилівській громадах», – сказав Олександр Чалий.
Основними причинами непридатності перевірених укриттів, були такі: незадовільний технічний та санітарний стан, невідповідність їх базовим вимогам, підтоплення приміщень.
Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін зауважив, що нині триває робота щодо усунення недоліків.
«Керівники РВА і громад спільно з профільними структурними підрозділами ОВА мають відпрацювати питання готовності захисних споруд. Адже захист населення від надзвичайних ситуацій – пряма відповідальність органів місцевого самоврядування. Потрібно привести всі захисні споруди до встановлених норм, – наголосив Дмитро Лунін. – Були зауваження щодо санітарного стану укриттів, тож прохання у найкоротші строки врахувати вказані недоліки й усунути їх. Особливу увагу варто звернути Лубенському району на стан готовності фонду захисних споруд цивільного захисту і ретельного відпрацювати питання».
Знайти, де розташоване найближче до вас укриття, можна на порталі обласної адміністрації