Previous Next

Глава Уряду ознайомився з початком комплексного відновлення населеного пункту на Херсонщині

Надрукувати

Під час робочої поїздки на Херсонщину Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відвідав село Посад-Покровське, де  ознайомився з процесом відбудови та поспілкувалися з громадою.

Зазначений населений пункт – один з шести, визначених Урядом, де відбувається комплексне відновлення за принципом Build back better,  тобто «відбудувати краще, ніж було».

 «Через російську окупацію в Посад-Покровському не лишилося неушкоджених будівель. Загалом тут близько тисячі споруд. Наразі розпочаті перші проекти будівництва. За сучасними стандартами будуть зведені амбулаторія, громадський центр села, дитячий садок – ліцей», — зазначив Денис Шмигаль.

За інформацією ДСНС, село розміноване майже на 90%. Вже відновлене електропостачання, до села поступово повертаються люди.

«Відновлення Посад-Покровського має стати взірцем для подальшої відбудови й модернізації всієї України», — переконаний Прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що  Уряд затвердив постанову, яка визначає шість населених пунктів, де в межах експериментального проекту відновлення проходитиме комплексно й за новими принципами. Відібрані населені пункти: Бородянка і Мощун в Київській області, Тростянець у Сумській області, Посад-Покровське в Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області.

Урядовий портал