На Полтавщині функціонують 134 точки доступу до адмінпослуг, – Ігор Панченко

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко в офіційному медіацентрі Полтавщини провів брифінг для журналістів області. Говорили про стан реалізації державної політики з надання адміністративних послуг у регіоні.

«Із 60 територіальних громад у 53 працюють центри надання адміністративних послуг. Також створені 76 віддалених робочих місць та 5 територіальних підрозділів. Загалом на Полтавщині функціонують 134 точки доступу до адмінпослуг, – розповів Ігор Панченко. – 7 громад працюють над створенням центрів: Великосорочинська, Драбинівська, Мачухівська, Оболонська, Лютенська, Щербанівська та Ланнівська».

За його словами, наразі вони прийняли рішення про створення ЦНАПів. На чергові сесії сільських рад винесуть питання про затвердження положення й регламенту, переліку послуг, штатного розпису.

«За перший квартал поточного року в ЦНАПах області надали понад 166 тисяч адмінпослуг. Серед найактуальніших – реєстрація місця проживання, державна реєстрація нерухомого майна, соціальні, земельні й паспортні. Також в усіх ЦНАПах Полтавщини запроваджено технологію Дія.QR. 10 ЦНАПів мають електронну чергу. В Миргородському, Пирятинському, Кременчуцькому та Полтавському центрах є обладнання для надання послуг від міграційної служби», – додав заступник начальника.

Ігор Панченко наголосив, що наразі облвійськадміністрація разом із громадами працює над запровадженням у ЦНАПах обов’язкової кількості послуг. Для сільських громад – 183, селищних, міських – 345, у містах обласного значення – 390.