Громади Полтавщини вчили, як правильно подавати проєкти для фінансування з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії

Надрукувати

За ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України відбулася онлайн-нарада з представниками громад. На зустрічі детально роз’яснили механізм подачі проєктів  для фінансування за рахунок коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії росії (Фонд ліквідації). Від Полтавської ОВА участь у зібранні взяв заступник начальника облвійськадміністрації Максим Калінін.

Директор Департаменту впровадження пріоритетних проєктів регіонального розвитку Міністерства Леся Діденко зауважила, що органи місцевого самоврядування спочатку подають заявки до ОВА, ті ж у свою чергу перевіряють комплектність та повноту документів, відповідно до  постанови №118 Кабміну, далі направляють  узагальнені пропозиції до Мінінфраструктури, МОЗ, МОН та Міненерго.
«Щомісяця до 12 числа ОВА приймають звернення від органів місцевого самоврядування. Перевіряють їх на комплектність та передають Мінінфраструктури», – сказала Леся Діденко.
Також вона розповіла, які проєкти можна подавати. Це нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт громадських будівель (основна вимога – наявність на цьому об’єкті захисних споруд або передбачено їх створення); критичної інфраструктури, пов’язаної з наданням послуг із водопостачання, водовідведення, теплопостачання, електропостачання, освітлення; житла для переселенців, які втратили його внаслідок воєнних дій, спричинених збройною агресією росії; об’єктів, які зруйновані внаслідок воєнних дій.
Зі зверненням також подається інформація про пошкоджене та знищене нерухоме майно, внесене до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією росії. Всі об'єкти, окрім закупівлі транспорту для комунальних підприємств і шкільних автобусів, мають бути зареєстровані в електронній системі управління відбудовою.
Максим Калінін зауважив, що громади можуть долучатися до ініціативи і подавати важливі та пріоритетні проєкти.