Previous Next

В області працевлаштували 3,8 тисячі переселенців

Надрукувати

Із початку повномасштабного вторгнення на Полтавщині роботу отримали 3,8 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомила директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва на апаратній нараді в ОВА.

За її словами, за сприяння обласної служби зайнятості працевлаштовано 1851 внутрішньо переміщену особу. 62 людини пройшли професійне навчання під замовлення роботодавців області та ще 12 отримали ваучер на навчання.

«У межах реалізації урядового проєкту єРобота щодо 43 переселенців прийнято позитивне рішення для надання мікрогранту на створення або розвиток власного бізнесу на загальну суму понад 10 мільйонів гривень, – розповіла Катерина Клавдієва. – У межах урядових програм із компенсації роботодавцям витрат на оплату праці за працевлаштованих ВПО роботу отримали 1922 переселенці. Загалом в області працевлаштували 3,8 тисячі переселенців».

Наразі в обласній службі зайнятості перебувають 502 безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб, із них 63 особи працюють на суспільно корисних роботах.

«Із початку року статус безробітного мали 94 учасники бойових дій. За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 34 учасники бойових дій, із яких 17 працевлаштовано на вільні робочі місця, 16 залучено до суспільно корисних робіт та 1 – до громадських робіт. 7 учасників бойових дій проходили професійне навчання під конкретне замовлення роботодавців», – зауважила Катерина Клавдієва.

Нині на обліку в обласній службі зайнятості перебуває 32 безробітних учасників бойових дій, із них 25 осіб отримують допомогу по безробіттю.

За результатами наради начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін надав доручення обласному центру зайнятості, Департаменту соціального захисту населення ОВА та профільним заступникам провести роботу в напрямі збільшення кількості працевлаштованих переселенців.