Previous Next

Із січня по травень понад 2,6 тисячі жителів Полтавщини отримали одноразову матеріальну допомогу з обласного бюджету

Надрукувати

В обласній військовій адміністрації відбулося чергове засідання комісії з розгляду питань з надання матеріальної допомоги населенню з обласного бюджету. Заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик наголосив на важливості надання грошової допомоги жителям області, особливо під час війни.

«Із січня по травень 2023 року за Комплексною програмою соціального захисту населення Полтавської області надано допомогу 2608 жителям Полтавщини на загальну суму 32 мільйони 960 тисяч гривень, – розповів Олексій Бруслик. – Це дуже важливо, бо ті обставини, з якими стикається вся країна, потребують реагування і державної, й обласної влад. Адже нині багато людей звертається за допомогою, і ця підтримка їм дуже потрібна».

На засіданні комісії розглянули звернення громадян та прийняли рішення щодо надання матеріальної допомоги у червні 686 громадянам на загальну суму 7,3 мільйона гривень.

Зокрема позитивно розглянуті звернення сімей загиблих і поранених військовослужбовців. 89 сім’ям загиблих буде виплачена одноразова допомога – по 50 тисяч на сім’ю.

145 пораненим військовим виплатять матеріальну допомогу на загальну суму 1 мільйон 110 тисяч гривень (по 5, 10, 15, 20 тисяч гривень залежно від тяжкості поранення).

Також на комісії розглянули заяви 342 мешканців області щодо виплати допомоги на лікування, зокрема й онкозахворювань дітей та дорослих, оздоровлення ліквідаторів ЧАЕС. Серед них 12 переселенців, які отримають одноразові виплати на лікування онкозахворювань на 64 тисячі гривень.

Крім того, чотири жителі Кременчуцького та Лубенського районів, яким у червні виповниться 100 років, отримають з обласного бюджету одноразову матеріальну допомогу в сумі 2000 гривень.