Полтавщина входить до десятки бюджетоформуючих регіонів України

Надрукувати

Полтавська область займає 6 місце в Україні за наповненням держбюджету. Входить до десятки бюджетоформуючих регіонів із часткою надходжень майже 4% поряд із Київською, Дніпропетровською, Львівською, Одеською та Харківською областями. За показником формування місцевого бюджету займає 8 місце.

Про це на апаратній нараді повідомила в.о. начальника ГУ ДПС у Полтавській області Алла Рябкова, інформуючи про стан забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів з урахуванням особливостей адміністрування податків і зборів у період воєнного стану.
«На податковому обліку в Головному управлінні Державної податкової служби у Полтавській області перебуває понад 100 тисяч платників податків, – зауважила Алла Рябкова. – Окрім того, в період воєнного стану на управління покладено функції щодо обслуговування платників податків Херсонської області, Автономної Республіки Крим та Севастополя, яких налічується понад 276 тисяч».
За словами Алли Рябкової, наповнення бюджету й забезпечення стабільності надходжень є важливим завданням для податкової служби. Так, до бюджетів усіх рівнів за 5 місяців поточного року спрямовано майже 22 млрд грн. Полтавська область зберегла за собою позицію аграрно-промислового регіону.
У структурі надходжень платежів до бюджетів у розрізі галузей економіки найбільшу питому вагу займають добувна промисловість, сільське господарство та переробна промисловість. Головним управлінням за 5 місяців забезпечено збір до державного бюджету обсягом 14,3 млрд грн, до місцевих бюджетів – 7,3 млрд грн.
Також на апаратній нараді обговорили останні новації у сфері оподаткування, а також розвиток сервісу та зворотної взаємодії з користувачами.