Previous Next

Для школярів Полтавщини провели онлайн-навчання з основ кібергігієни

Надрукувати

Сьогодні Полтавська ОВА та Ювенальна поліція Полтавської області у межах Всеукраїнського проєкту «Вартові мережі» провели онлайн-навчання «Основи кібергігієни для школярів. Безпека користування соціальними мережами». До нього долучилися 400 школярів 5-8 класів.

Про це повідомив заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко.
«Володіти азами кібергіігєни та кібербезпеки важливо й корисно всім, тим паче в період військової агресії та загроз, пов’язаних із нею. Особливо це потрібно дітям, повсякденне життя, побут, навчання та дозвілля яких неможливо уявити без сучасних гаджетів та соцмереж», – розповів про мету заходу Ігор Панченко.
Так, під час онлайн-навчання дітям розповіли про: загрози в мережі інтернет та як захистити себе від них (цифровий булінг, небезпечні люди, шкідливий контент, віруси, шахрайство); можливі небезпеки інформаційного простору під час війни; убезпечення особистої інформації, яка знаходиться на цифрових носіях (фото, персональні дані).
«Діти повинні розуміти: гаджети та вся розміщена там інформація – це їхня власність, їхній персональний цифровий будинок. І дбати про нього так само важливо», – акцентував Ігор Панченко.
За словами начальника відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Полтавській області Ірини Москаленко, подібні заняття з молоддю дуже важливі й мають бути системними.
«Кіберзлочинність в умовах повномасштабного вторгнення набирає обертів. Мусимо максимально убезпечити наших дітей, – зауважила Ірина Москаленко. – Окрім того, наближаються літні канікули. Діти багато часу проводитимуть у соцмережах, тому мають бути максимально обізнаними щодо існуючих віртуальних загроз. У разі виникнення форсмажорних чи якихось підозрілих ситуацій, не боятися повідомляти про це дорослим. Діти повинні відчувати нашу підтримку».
Онлайн-навчання реалізували за сприяння Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global).