Previous Next

На Полтавщині проводять навчання з питань цивільного захисту

Надрукувати

В області організували навчання з питань цивільного захисту та екологічної безпеки для представників територіальних громад, районних військових адміністрацій і структурних підрозділів ОВА. Складається курс із теоретичної та практичної частин.

Під час теорії надають роз’яснення про зміни в законодавстві у сфері цивільного захисту. Опрацьовують питання захисних споруд, оповіщення, евакуації та забезпечення матеріального резерву. Фахівці громад зможуть обмінятися досвідом.
Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін зауважив, що налагоджена система цивільного захисту на всіх рівнях дає змогу зберегти життя й мінімалізувати наслідки надзвичайних ситуацій.
«З огляду на останні події удосконалюємо алгоритм реагування, маємо посилити підготовку та тренування, належну взаємодію. Сподіваюся, такі заходи будуть корисними. Дякую всім присутнім за розуміння зони відповідальності. Насамперед це організаційні рішення, які мають приймати на місцях. Від наших спільних дій залежать життя і здоров’я жителів області», – зауважив Дмитро Лунін.
Заступник начальника ОВА Олексій Бруслик зауважив, що такі заходи проводять, щоб обмінятися досвідом, набути новий і підготуватися до можливих викликів сьогодення.
«У навчаннях беруть участь представники громад області. Під час практичної частини присутнім продемонстрували сучасну техніку, яку залучають для гасіння пожеж і ліквідації надзвичайних ситуацій. Відпрацьовують дії під час гасіння пожеж в екосистемах, порятунку людей на воді, поводження з вибухонебезпечними предметами», – сказав Олексій Бруслик.
Навчання триватимуть три дні.