Понад 100 поліцейських із Полтавщини допомагають ліквідовувати наслідки теракту на Херсонщині, – Євген Рогачов

Надрукувати

На момент підриву Каховської ГЕС понад 100 поліцейських із Полтавщини несли службу на Херсонщині. Зараз всі вони оперативно долучилися до гуманітарної місії з підтримки регіону в боротьбі з наслідками теракту.

Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Полтавській області Євген Рогачов під час брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини.
«На момент підриву гідроелектростанції поліцейський зведений загін Полтавщини з понад 100 людей перебував у Херсоні. З перших хвилин трагедії він долучився до виконання гуманітарної місії», – зауважив Євген Рогачов.
За його словами, вже більше ніж дві доби наші поліцейські допомагають колегам із Херсонської області, пліч-о-пліч працюють із рятувальниками, всіляко допомагають людям.
Загалом поліцейські Полтавщини з перших днів деокупації українських територій несли службу на Херсонщині, Харківщині, Донеччині. Особовий склад долучався до звільнення населених пунктів.
«Із початку грудня на постійній основі особовий склад ГУНП в Полтавській області виконує свій функціонал на Херсонщині. Шляхом ротації змінюється лише його кількість. Ідеться про виконання й відпрацювання стабілізаційних заходів із дотримання порядку, виявлення зброї й вибухівки, які заклали при відході російські терористичні війська, виявлення зрадників, патрулювання, створення стаціонарних постів. Нині понад 100 поліцейських із Полтавщини допомагають ліквідовувати наслідки теракту на Херсонщині», – підкреслив Євген Рогачов.