Спільними зусиллями маємо протидіяти наркозлочинності на Полтавщині, – Євген Рогачов

Надрукувати

За п'ять місяців поточного року представниками Нацполіції області зареєстровано понад 800 кримінальних проваджень, із них 448 – щодо збуту наркотичних засобів. Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Полтавській області Євген Рогачов.

Аналізуючи стан протидії наркозлочинності в регіоні, він повідомив, що в понад 650 кримінальних провадженнях особам уже повідомлено про підозри, із них за збут наркотиків – 395. До суду скеровано 279 обвинувальних актів.
«Загалом за цей період із незаконного обігу вилучено понад 40 кг наркотичних засобів і психотропних речовин. Серед яких – метадон, опій, макова соломка, марихуана, амфетамін, екстазі, PVP. Накладено арешт на майно фігурантів кримінальних проваджень на суму близько 11 мільйонів гривень. Вилучено майна та коштів, здобутих злочинним шляхом, на суму близько 8 мільйонів гривень», – поінформував Євген Рогачов.
За його словами, до наркозлочинності все частіше долучають дітей та неповнолітніх, зокрема й до розповсюдження заборонених речовин через мережу інтернет, так звані «кладки». Обіцянки легких і швидких грошей – це те, на що спокушається молодь.
Представники Нацполіції закликають батьків, педагогів бути максимально пильними й цікавитися колом друзів дитини. Також звертаються до всіх небайдужих громадян із проханням сприяти представникам поліції в боротьбі з наркозлочинністю та повідомляти про всі відомі факти.
«Дякую всім небайдужим громадянам про повідомлення та інформування на лінію «102» про випадки торгівлі наркотичними засобами. Спільними зусиллями маємо протидіяти наркозлочинності на Полтавщині», – підкреслив Євген Рогачов.