Полтавщина разом з усією країною підтримує Херсонську область, – Дмитро Лунін

Надрукувати

Вранці 6 червня російські окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС. Це призвело до затоплення територій нижче за течією Дніпра. Евакуація населення з небезпечних місць триває. Полтавщина, як й інші регіони України, підтримує Херсонську область, наголосив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

«Полтавщина разом з усією країною підтримує Херсонську область. Наші правоохоронці та рятувальники оперативно долучилися до аварійно-рятувальних робіт на території Херсонщини, відправили техніку й особовий склад, – зауважив Дмитро Лунін. – Також область готова приймати людей, яких евакуюють. Маємо можливість забезпечити житлом у місцях компактного поселення 6 тисяч людей. Окрім цього, організовуємо збір питної води та гуманітарної допомоги. Підтримуємо також фінансово. Зокрема, підписано розпорядження щодо спрямування 10 мільйонів гривень з обласного бюджету».
На рівні обласної влади постійно тримають зв'язок із представниками влади Херсонщини. Спільними зусиллями роблять усе можливе для ліквідації наслідків, які завдала росія.
«Руйнування дамби Каховської ГЕС – ще одне підтвердження для всього світу, що росія – країна-терорист, яку треба вигнати з української землі. Лише перемога України поверне безпеку. І ця перемога неодмінно буде», – підкреслив Дмитро Лунін.