Previous Next

Міністр юстиції України та голова Полтавської облдержадміністрації безоплатно передали конфісковану квартиру учаснику АТО

Надрукувати

У межах візиту  на Полтавщину Міністр юстиції України Павло Петренко передав конфісковану квартиру, яка не була реалізована в ході відкритих торгів на OpenMarket, на потреби захисника України, який боронив кордони нашої держави в АТО.

За відповідним рішенням суду дане майно було конфісковане у боржника та передане на реалізацію до Системи електронних торгів арештованим майном.

«З 2014 року Міністерство юстиції передає на потреби військових, дитячих будинків, шкіл та інших соціальних закладів автомобілі, одяг та приладдя, яке було конфісковано та не знайшло власників під час торгів на базі відкритого аукціону «OpenMarket». Раніше таке майно просто «розчинялося в повітрі». Нині ми зробили цю систему прозорою і виконуємо дійсно важливу соціальну функцію. Нині передаємо квартиру, яка, я  впевнений, потрібна нашому герою, учаснику АТО», – зазначив Павло Петренко.

Міністр юстиції нагадав: «Й Уряд Арсенія Яценюка, і Уряд Володимира Гройсмана завжди займали принципову позицію стосовно того, що держава має дбати про людей, які віддають своє здоров’я і, на жаль, життя, захищаючи рідну землю».

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко зазначив, що підтримка учасників бойових дій один, з пріоритетних напрямків роботи влади.

«Вирішення проблем учасників АТО нині є в пріоритеті для обласної влади. Комплексна програма соціального захисту і соціального забезпечення  населення, одним з пунктів якої є підтримка учасників АТО, єдина в Україні. Це й реабілітація, й оздоровлення й лікування й надання, за можливості житла, за рахунок обласного бюджету учасникам бойових дій. І сьогоднішня подія – підтвердження того, що саме такі практичні речі є доказом підтримки наших героїв», – зазначив Валерій Головко.

  Сама квартира знаходиться у с. Дмитрівка, Кременчуцького району. Сьогодні Павло Петренко та Валерій Головко передали ключі учаснику АТО Андрію Дуканичу.

Довідка: Безоплатна передача майна відбувається за суворого дотримання законодавства. Відповідно до нього майно можна передати:

Перелік майна, яке пропонується на безоплатну передачу, можна побачити на сайті держпідприємства https://setam.net.ua/ в розділі «Безоплатна передача»

( https://setam.net.ua/freetransfers ).

Там же міститься інформація про строки, перелік та порядок подання документів для охочих отримати майно безкоштовно.