Previous Next

5 червня розпочнеться основна сесія складання національного мультипредметного тесту на Полтавщині

Надрукувати

Цього року кількість охочих скласти національний мультипредметний тест на Полтавщині значно збільшилася. Зареєстровано 11076 учасників НМТ, тоді як минулого року було близько 8 тисяч осіб. Про це 1 червня на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини повідомив директор Департаменту освіти і науки ПОВА Євген Кончаковський.

«З особливостей цьогорічної кампанії – у тестуванні з’явився вибірковий блок. Перші два блоки будуть з української мови та математики, а решта дисциплін пропонуються на вибір. Серед них – історія України, іноземна мова, біологія, хімія та фізика. Учасники під час реєстрації третій предмет обирають самостійно, – розповів Євген Кончаковський. – Тестування триватиме 180 хвилин, на кожен із блоків виділяється година».

Для того, щоб отримати пороговий результат – 100 балів, учаснику потрібно виконати не менше 10% завдань із кожного блоку.

Основна сесія тестування розпочнеться вже 5 червня і триватиме до 23 червня. Додаткова сесія – з 11 по 24 липня. Результати оцінювання майбутні абітурієнти отримають у своїх особистих кабінетах 28 червня і 29 липня відповідно.

За словами Євгена Кончаковського, у Полтавській області тимчасові екзаменаційні центри обладнанні комп’ютерною технікою, забезпечені безперебійним інтернетом та мають укриття. Задля безпеки місце розташування пунктів здачі НМТ повідомляють лише учасникам напередодні тестування.

Довідково. При Полтавській обласній військовій адміністрації запрацював офіційний медіацентр. У ньому проводитимуть інформаційні заходи для представників медіа за участю правоохоронців, рятувальників, медиків, освітян та інших профільних фахівців із різних напрямів соціально-економічного, культурного, науково-технічного розвитку регіону.