Держава запустила програму єОздоровлення

Надрукувати

1 червня запущено експериментальний проект для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки «Монетизація дитячого оздоровлення за принципом «гроші ходять за дитиною». Держава запустила програму єОздоровлення, тобто гроші на відпочинок і оздоровлення дітей будуть надаватись батькам.

У межах проекту запроваджено новий механізм надання послуги з оздоровлення та відпочинку  дітей.

Відтепер держава напряму виплачуватиме родинам кошти, а батьки, спільно з дитиною, зможуть самостійно обрати заклад і придбати путівку для дитини.

Цьогоріч отримати кошти на придбання путівки має право один з батьків (особа, яка його/її замінює) дитини, що виховується в малозабезпеченій сім’ї та належить до таких категорій як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї. При цьому, місце проживання такої дитини має бути задекларовано/зареєстровано на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

«Ми намагаємося хоча б трохи знівелювати ті складні процеси, які переживають сьогодні українські діти. Тому держава напряму перерахує батькам кошти на оздоровлення дітей, які потребують підтримки, знаходяться в зоні активних бойових дій або на кордоні з російською федерацією. Таким чином батьки матимуть можливість самостійно обрати будь-який заклад, який відповідає умовам безпеки, критеріям оздоровлення, і оздоровити дитину в той проміжок часу, який буде для них комфортним», – підкреслила Міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Вже починаючи з 1 червня, батьки дітей почнуть отримуватимуть повідомлення про можливість отримати кошти для придбання путівки в межах проекту. Також самостійно перевірити, чи ваша родина є в переліку отримувачів коштів на оздоровлення вашої дитини, можна за посиланням http://e-ozdorovlennya.ioc.gov.ua/mop/e-health 

Батькам дітей, які є в цьому переліку, необхідно відкрити картку в АТ КБ «ПриватБанк» із спеціальним режимом використання, на яку буде зараховано 14165 грн на кожну дитину. Та - обрати один з закладів оздоровлення і відпочинку вищої категорії, який містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Всі вони розташовані в карпатському регіоні. Перші 8 закладів вже приєдналися до участі в експериментальному проекті, їхній перелік  постійно розширюється, загалом реєстр містить 19 таких закладів. Обрати та забронювати путівку до закладу оздоровлення та відпочинку також можна за цим посиланням http://e-ozdorovlennya.ioc.gov.ua/mop/e-health 

Детальніша інформація про механізм надання послуги, а також відповіді на найпоширеніші питання, що можуть виникати, – на нашому сайті за посиланням https://bit.ly/3otJP3v 

 Усі інші категорії дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, можуть отримати путівку на оздоровлення та відпочинок за чинним механізмом розподілу до державного підприємства «Міжнародний дитячий центр «Артек».