Відкриття спорткомплексу, допомога бійцям, забезпечення укриттів у школах інтернетом – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.   

У Решетилівці запрацював реабілітаційно-відновлювальний центр «Колос». Він стане потужною базою для підготовки дефлімпійців, тренувань і реабілітації людей з інвалідністю.  

Для захисників і захисниць, які боронять нашу країну на одній із найгарячіших ділянок фронту, передали авто. Також відвідали воїнів з Полтавщини, які нині захищають країну на Донецькому напрямку. Привезли їм квадрокоптер, продукти харчування й інші необхідні речі.  

Для 366 закладів освіти у 54 громадах області передали Wi-Fi роутери.  

«Завдяки цим девайсам вдасться охопити всі укриття мережею інтернет у закладах загальної середньої освіти», – наголосив Дмитро Лунін.  

У Полтаві, в приміщенні Дія Центру, відкрилося регіональне представництво Уповноваженого ВРУ з прав людини. Працює воно в будні з 9:00 до 18:00. Дмитро Лунін разом з Омбудсманом Дмитром Лубінцем оглянули установу.  

До 1 червня 443 сім’ї зі статусом ВПО, які виховують дітей з інвалідністю, отримають грошову виплату.  

«Фінансова допомога надійде на поточний рахунок, відкритий в уповноваженому банку без додаткового звернення до органів соцзахисту населення, на основі інформації в базах даних і реєстрах», – зауважив Дмитро Лунін.

Нині всю актуальну інформацію для ВПО тепер можна знайти на новому порталі ОВА – з'явився тематичний розділ

Учнів Решетилівського професійного аграрного ліцею навчатимуть фаху тракториста-машиніста і водія на сучасному комбайні, який отримали за програмою ЄС. 

При Полтавській ОВА відкрили медіацентр, де провели кілька брифінгів для журналістів області. 

Цього тижня в Полтаві відсвяткували День незалежності Азербайджану.  

Зі спортивних новин: два «золота» і «бронзу» здобули наші спортсмени в першому фіналі Кубку світу ICF Canoe Sprint World Cup 2023.