Previous Next

На Полтавщині розширюватимуть мережу підрозділів добровільної пожежної охорони

Надрукувати

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін разом із головою Полтавської обласної ради Олександром Біленьким підписали Меморандум про співробітництво з ГС «Пожежні – рятувальники України» та ГУ ДСНС України у Полтавській області.

Документом передбачені заходи, спрямовані на посилення пожежної охорони й підтримку рятувальників області.
Один із важливих пунктів – залучення громадян до членства в підрозділах добровільної пожежної охорони, які утворюються органами місцевого самоврядування та функціонують на території Полтавщини.
«В межах співробітництва передбачений комплекс заходів задля підвищення рівня безпеки в області й підтримки рятувальників усіх рівнів. Йдеться про залучення людей до підрозділів добровільної пожежної охорони в громадах, їх матеріально-технічне забезпечення. Це підсилить роботу рятувальників, а в результаті будуть збережені життя людей», – наголосив Дмитро Лунін.
Начальник ГУ ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб зауважив, що така співпраця з громадськими спілками допоможе захистити населення від надзвичайних ситуацій.
Як зазначив голова правління ГС «Пожежні – рятувальники України» Ігор Гасек, новостворені підрозділи добровільної пожежної охорони реагуватимуть насамперед на ліквідації наслідків аварій, катастроф, пожеж та рятування на воді.