Previous Next

У Полтаві відсвяткували День незалежності Азербайджану

Надрукувати

Урочистості, присвячені Дню незалежності Азербайджану, провели в обласній філармонії. Долучився до заходу заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко.

«День незалежності – це символ великої єдності народу. Вітаю всю азербайджанську громаду. Дякую народу та уряду цієї країни за підтримку нашої держави. Ще з початку повномасштабного вторгнення росії Азербайджан почав одним із перших надавати гуманітарну допомогу Україні, – зауважив Ігор Панченко. – Полтавщина ще до воєнних часів тісно співпрацювала з Азербайджаном. Основними напрямами були економіка й освіта, на постійній основі співпрацювали наші виші».

Почесний консул Азербайджанської Республіки в м. Харків Афган Салманов акцентував, що це свято особливе для азербайджанського народу. Подякував керівництву області за підтримку азербайджанської діаспори.

«Азербайджан у його боротьбі за незалежність пройшов нелегкий шлях, сповнений трагедій. Свого часу Україна підтримувала нас. Сьогодні ми підтримуємо її та надаємо гуманітарну допомогу, – розповів Афган Салманов. – Азербайджан сьогодні – це демократична, мультикультурна, багатонаціональна держава, у якій всі народи почуваються вільно. Він став важливим суб'єктом на світовій політичній арені та надійним партнером Європи у забезпеченні енергетичної безпеки».

На заході на знак підтримки українського народу Почесний консул передав сертифікат на отримання 12 телевізорів, 12 чайників і кронштейнів для облаштування модульного містечка для ВПО. 

Після офіційної частини для гостей свята виступили творчі колективи. Відкрили концертну програму Гімном України та Азербайджану у виконанні військового оркестру 5-ї Слобожанської бригади Національної гвардії України.