На Полтавщині збільшилася кількість загиблих на воді, – ДСНС

Надрукувати

Із початку року на водоймах області загинули 14 людей. Це на 29% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це 26 травня на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини повідомив заступник начальника ГУ ДСНС у Полтавській області Володимир Гришанін.

«Лише в травні цього року на водних об’єктах Полтавщини загинули 6 людей. Якщо порівнювати з травнем 2022 року, то тоді загинула лише одна людина. Один із прикрих випадків стався 11 травня цього року на території Решетилівської громади, коли під час риболовлі загинули син та батько, – розповів Володимир Гришанін. – Майже всі випадки загибелі на воді відбувалися поза межами спеціально облаштованих для купання місць».

Із метою попередження й мінімізації подібних випадків ГУ ДСНС України в Полтавській області проводить комплекс профілактичних заходів. Усім керівникам громад області направили листи щодо затвердження місцевими комісіями ТЕБ і НС переліку визначених місць масового відпочинку на водних об’єктах.

Нині в області обліковано 38 місць масового відпочинку населення на воді.

«Рятувально-водолазні служби з початку року провели 78 обстежень акваторії водойм, відведеної для купання. За результатами перевірок надано паспорти водної частини пляжу», – розповів Володимир Гришанін.

Довідково. При Полтавській обласній військовій адміністрації запрацював офіційний медіацентр. У ньому проводитимуть інформаційні заходи для представників медіа за участю правоохоронців, рятувальників, медиків, освітян та інших профільних фахівців із різних напрямів соціально-економічного, культурного, науково-технічного розвитку регіону.