«Продовжуємо працювати над збільшенням мережі укриттів у закладах загальної середньої освіти», – Дмитро Лунін

Надрукувати

В області триває робота над розширенням мережі укриттів у закладах загальної середньої освіти. На це Полтавщина отримала майже 55 млн грн державної субвенції. Окрім того, з обласного бюджету на це додатково планують спрямувати 98 млн грн.

Про це розповів начальник ОВА Дмитро Лунін під час спілкування з журналістами в офіційному медіацентрі Полтавщини.
«Загалом в області 528 закладів загальної середньої освіти, 359 із них мають укриття. В навчальному процесі безпекова складова є визначальною. Ми озвучували це питання й перед Президентом України під час його робочого візиту на Полтавщину, – зауважив Дмитро Лунін. – Держава передбачила кошти на підтримку цього напряму у вигляді державної субвенції. Наша область отримала близько 55 млн грн. Вони будуть спрямовані у співфінансуванні з місцевих бюджетів на капремонти укриттів».
За словами Дмитра Луніна, від 22 громад надійшли 55 проєктних заявок. Заклади відбирали за кількістю учнів – не менше 200 в опорних та 350 – в інших; наявністю протирадіаційного укриття або бомбосховища, які потребують реставрації.
Так, капремонти проводитимуть у захисних спорудах (протирадіаційних укриттях) 9 закладів: Гребінківської гімназії, Зіньківського ліцею, Великорублівського та Чутівського ЗЗСО, Лютенського ліцею, Яреськівського ЗЗСО, Шишацької спеціалізованої школи, Щербанівського та Михайлівського ліцеїв.
«Розуміючи актуальність і проблематику цього питання, на обласному рівні продовжуємо працювати над збільшенням мережі укриттів у закладах загальної середньої освіти. Із представниками депутатського корпусу на нещодавно проведеній освітній комісії прийняли рішення про доповнення напрямів обласної програми й виділення 98 млн грн з обласного бюджету. Плануємо, що ще в 64 навчальних закладах області з’являться укриття на умовах співфінансування», – підкреслив Дмитро Лунін.