Дмитро Лунін: «Переселенці мають інтегруватися в життя громад області»

Надрукувати

Понад 3600 переселенців працевлаштували на Полтавщині за сприяння обласної служби зайнятості з початку російського повномасштабного вторгнення. Про це розповів начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін під час брифінгу в офіційному медіацентрі.

«Полтавська область – лідер із працевлаштування людей, зокрема й переселенців, у межах урядового проєкту «Армія відновлення». Так, до суспільно-корисних робіт було залучено понад 4300 безробітних», – розповів Дмитро Лунін.

За його словами, внутрішньо переміщені особи працювали в пунктах незламності, на розвантаженні й фасуванні гуманітарної допомоги, облаштуванні приміщень під укриття.

«Переселенці мають інтегруватися в життя громад. Ми зі свого боку співпрацюємо з органами місцевого самоврядування та обласним центром зайнятості, проводимо роз’яснювальну роботу серед ВПО. Крім того, область і громади регіону прийняли програми підтримки внутрішньо переміщених осіб, якими передбачені працевлаштування, соцпідтримка і житлові питання», – зауважив Дмитро Лунін.

Очільник області зауважив, що працевлаштуванню переселенців сприяють і релоковані до Полтавщини підприємства. Їх близько 50. Релокований бізнес переважно набирає на роботу своїх же працівників, які в них працювали раніше.

Крім того, 42 переселенці отримали мікрогрант на створення або розвиток власного бізнесу в межах державної програми «єРобота». Сфери діяльності: виробництво одягу, виробів із металу й деревини, надання освітніх, стоматологічних, бухгалтерських послуг, послуг у б’юті-сфері та в ІТ, із будівництва й ремонту приміщень, техобслуговування і ремонту автомобілів, громадського харчування.

Довідково. При Полтавській обласній військовій адміністрації запрацював офіційний медіацентр. У ньому проводитимуть інформаційні заходи для представників медіа за участю правоохоронців, рятувальників, медиків, освітян та інших профільних фахівців із різних напрямів соціально-економічного, культурного, науково-технічного розвитку регіону.