Previous Next

На Полтавщині триває заборона на відвідування лісів і навігацію водоймами

Надрукувати

Заборона на відвідування лісів, встановлена рішенням Ради оборони області, продовжує діяти на Полтавщині.

Про це повідомив під час пресконференції в офіційному медіацентрі начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Він зауважив, що частина лісових і сільськогосподарських територій на півночі Полтавщини була зоною, де відбувалося «Гадяцьке сафарі», і там можуть залишатися вибухонебезпечні предмети.

«Коли наші захисники вигнали окупантів із півночі області, піротехніками було відпрацьовано майже 100 га сільськогосподарських земель та лісів поблизу села Веприк. Бо там було можливе замінування території, – зауважив Дмитро Лунін. – Тож я не бачу можливостей відвідувати ліси та виходити на воду. В країні триває війна, і з такими заходами варто почекати. Люди мають розуміти, що у лісах може бути заміновано, і збирання грибів може завершитися прикрою подією».

Загалом, із початку поточного року на території області знешкоджені 49 артснарядів, 164 мінометні міни, 3 авіаційні бомби, 4 ручні гранати часів минулих війн. Також проводили роботи зі знешкодження залишків бойових частин ракет і БпЛА.

Також в області діє заборона навігації на водоймах. Виняток – навігація у спортивних цілях. Було визначено спортивні школи і федерації, яким дозволили проводити тренування. Ці організації та установи мають надати Управлінню Служби безпеки у Полтавській області, Головному управлінню Національної поліції в Полтавській області розгорнуту інформацію про змагання і акваторії, в межах яких будуть ці змагання та тренування проводитимуть. Всім іншим навігація заборонена.

Довідково. При Полтавській обласній військовій адміністрації запрацював офіційний медіацентр. У ньому проводитимуть інформаційні заходи для представників медіа за участю правоохоронців, рятувальників, медиків, освітян та інших профільних фахівців із різних напрямів соціально-економічного, культурного, науково-технічного розвитку регіону.