Previous Next

На Полтавщині завершився регіональний відбір представників на отримання «Ордена Святого Пантелеймона»

Надрукувати

У Полтавському державному медичному університеті відбувся культурно-духовний благодійний захід «Україна єдина. Незламним медикам присвячується». До участі в ньому долучилися представники медичної спільноти Полтавщини,  громадськість, духовенство, студентство.

Присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто поклав своє життя за свободу та незалежність нашої країни. Серед них багато медиків, троє – з Полтавщини.
Митрополит Полтавський  і Кременчуцький Федір провів молебень, у спільній молитві присутні згадали захисників і захисниць, волонтерів, лікарів і всіх, хто стоїть на захисті країни.
«Наші достойні медики засвідчують відданість і служіння людям вибором професії та своєю жертовністю. Вони разом із нами відстоюють сьогодні право на життя», – зазначив владика Федір.
У межах заходу оголосили переможців регіонального відбору – представників на отримання медичної відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».
На всеукраїнському рівні область представлятимуть:
Дмитро Щербань – судинний лікар-хірург Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського;
Світлана Поліковська – старша операційна сестра хірургічного відділення з палатами гнійної хірургії військової частини А3114.
Щороку урочиста церемонія нагородження відбувається 9 серпня, у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.