Previous Next

В обласному центрі відкрили Регіональне представництво Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Надрукувати

На Полтавщину прибув Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Він зустрівся з начальником Полтавської ОВА Дмитром Луніним, головою обласної ради Олександром Біленьким та оглянув офіс Регіонального представництва ВРУ з прав людини в приміщенні Дія Центру.

«На Полтавщині запрацювало регіональне представництво Уповноваженого ВРУ з прав людини. Полтавщина стала одним із регіонів, де створили такий підрозділ сучасного зразка. Він відповідає всім вимогам, має дитячу зону, – розповів Дмитро Лунін. – Обговорили з Дмитром Лубінцем напрями подальшої взаємодії та визначили пріоритетні завдання».

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася зустріч Дмитра Лубінця з керівництвом області, очільниками департаментів, правоохоронцями, рятувальниками, військовими та головами громад.

Омбудсман відрекомендував представника Уповноваженого ВРУ з прав людини на Полтавщині Владислава Носенка та розповів про пріоритетні напрями роботи представництва.

«Нині працюємо над створенням регіональної мережі представництв Офісу Омбудсмана. В кожній області призначили людину, яка відповідатиме за стан дотримання прав мешканців на цій території. Її основне завдання – зустрічатися, спілкуватися з громадянами і допомагати їм», – підкреслив Дмитро Лубінець.

Розповів, що Офіс Омбудсмана реагує на порушення прав українців і працює за 9 основними напрямами. Зокрема, це захист прав військових, звільнення полонених, повернення дітей на територію України, доступ до публічної інформації, захист персональних даних, справедливе правосуддя, міжнародне співробітництво та євроінтеграція.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини зустрівся також із родинами військовополонених.