Previous Next

Олексій Бруслик взяв участь у професійному тренінгу «Безбарʼєрність та інклюзивність для всіх»

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик взяв участь у професійному тренінгу «Доступність та інклюзивність для всіх», який відбувся у Польщі. Навчання організували для представників обласних військових адміністрацій.

Під час тренінгу обговорювали питання використання практичних інструментів задля інтеграції людей з інвалідністю у суспільство. Йшлося й про безбар’єрність, інклюзивність на місцях, забезпечення готовності та швидкого реагування під час надзвичайних ситуацій для людей з інвалідністю.

Важливими є практичні засоби вирішення проблем соціальної реабілітації та інтеграції осіб з інвалідністю у суспільне середовище, забезпечення їх доступу до якісних послуг, а це організація навчання, лікування, відпочинку. Наголошувалося на необхідності надання професійних знань щодо готовності й ефективного реагування під час надзвичайних ситуацій для всіх людей з інвалідністю.

«Разом із колегами змогли відчути всі бар’єри великого міста на собі. Виїхали в Краків на візках і без сторонньої допомоги спробували пересуватися вулицями, аналізували доступність міста в різних локаціях. Лише на особистому досвіді розумієш, скільки бар’єрів та перепон все ще існує. І ще раз переконуєшся у необхідності змін навколо, щоб середовище ставало доступним для всіх і кожного», – розповів Олексій Бруслик.

У межах тренінгу провели зустріч із Генеральним Консулом України у Кракові В’ячеславом Войнаровським, а також із директором Департаменту соціального захисту і здоров’я Краківської міської ради. Говорили і про доступність, і про програми реалізації заходів на муніципальному рівні, багато уваги приділено питанням соціального захисту населення.

Організатором тренінгу є некомерційна організація «Access Israel». Цей захід проводиться завдяки фінансуванню Міністерства закордонних справ Ізраїлю, співпраці з радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар'єрності Тетяною Ломакіною й за ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів».