Previous Next

На Полтавщині знижується рівень захворюваності на COVID-19

Надрукувати

В області фіксують спад захворюваності на COVID-19. Протягом минулого тижня було виявлено 369 випадків коронавірусної інфекції, а впродовж попереднього – 422. Про це на апаратній нараді повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ОВА Віктор Лисак. 

«Якщо порівнювати минулий тиждень із позаминулим, то в нас зменшилася кількість нових випадків на – 12,5%. Стабілізувалися показники летальності, ми маємо тенденцію до зниження. Позитивна динаміка спостерігається і в тому, що кількість тих, хто одужав, порівняно  з минулим тижнем сягає 44,9%», – зазначив Віктор Лисак. 

 

Він наголосив, що в медичних закладах регіону є достатня кількість тестів для виявлення коронавірусу та відповідних препаратів для лікування. Триває вакцинація жителів області. 

«Вакцинація продовжується, наші громадяни є свідомим. За останній тиждень є невелике зниження, але якщо брати дані на 100 тисяч населення, ми маємо позитивний показник», – зазначив Віктор Лисак.

Загалом на Полтавщині проведено 1 516 693 щеплення від COVID-19. В області працюють 124 пункти щеплення, 69 мобільних бригад.