Previous Next

Сім громад Полтавщини мають створити ЦНАПи

Надрукувати

Наразі в області функціонують 53 центри надання адмінпослуг. У семи громадах вони відсутні. Питання розвитку цієї сфери в регіоні обговорили на апаратній нараді в ОВА.

«Нині ЦНАПи відсутні в Щербанівській, Мачухівській, Великосорочинській, Ланнівській, Оболонівській, Лютенській та Драбинівській громадах. Звертаю увагу голів цих громад, вам на сесіях сільських рад необхідно прийняти рішення про створення ЦНАПів, затвердити їх положення, регламенти й перелік послуг, штатні розписи», – зазначив заступник начальника ОВА Ігор Панченко.

Начальник управління цифрової трансформації Сергій Коломоєць розповів, що в області провели аудит відповідності ЦНАПів вимогам законодавства.

«25 ЦНАПів громад не відповідають законодавчим вимогам. Серед основних порушень: застаріле офісне й технічне обладнання, відсутність секторальності приміщення, облаштованої санітарної кімнати з урахуванням потреб людей з інвалідністю, тактильних табличок зі шрифтом Брайля, пандуса з поручнями», – зауважив Сергій Коломоєць.

Також потрібно розширити кількість послуг у ЦНАПах. Наразі лише Білоцерківська, Краснолуцька, Омельницька, Піщанська та Кременчуцька територіальні громади надають послуги в межах кількості, визначеної розпорядженням КМУ.

Заступник начальника Регіонального сервісного центру Головного сервісного центру МВС України в Полтавській області Ірина Пархоменко розповіла, що співпраця сервісних центрів МВС області з ЦНАП розпочалась у 2019 році.

«В області підписано 10 узгоджених рішень про надання послуг сервісних центрів МВС через ЦНАПи Кременчуцької, Миргородської, Гадяцької, Пирятинської, Глобинської, Кобеляцької, Горішньоплавнівської, Чорнухинської, Шишацької та Диканської громад», – зазначила Ірина Пархоменко.

За словами начальника управління Державної міграційної служби України в Полтавській області Сергія Шостака, в області 4 ЦНАПи в Кременчуцькій, Миргородській, Пирятинській та Полтавській громадах надають послуги з оформлення паспорта громадянина України.

За результатами наради начальникам РВА і головам громад надали відповідні доручення щодо створення ЦНАП і розширення переліку їх послуг.