Відкриття комунального підприємства з управління відходами, робочі візити до громад і допомога бійцям – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає. 

Зазначив, що Полтавщина лідирує за показником надання допомоги шляхом стентування пацієнтам з інфарктом міокарда.

Розповів, що триває напрацювання механізмів управління відходами в області в межах профільної Національної стратегії. Уже є результати у цій сфері. В Лубенському районі чотири громади в межах міжмуніципального співробітництва створили комунальне підприємство в сфері управління відходами. Воно обслуговуватиме Пирятинську, Гребінківську, Новооржицьку й Чорнухинську громади.

«Зустрілися з військовими й активістами ветеранських громадських організацій, говорили про реабілітацію та адаптацію бійців, – додав Дмитро Лунін. – Також цього тижня передали захисникам і захисницям понад 6,5 тонни продукції».

Аграрії Полтавщини наближаються до фінішу посівної кампанії. Уже засіяли 85% запланованих площ.

Керівництво області продовжує робочі поїздки до громад. Цього тижня відвідали Лохвицьку, Сенчанську й Опішнянську ТГ.

У Полтаві провели заходи, присвячені 150-річчю Василя Кричевського, знаного архітектора й живописця, автора малюнка державного герба України – тризуба.

«У Всесвітній день вишиванки і Міжнародний день музеїв провели спецпогашення марки та відкрили виставку, присвячені Василю Кричевському», – зауважив очільник ОВА.

Є і спортивні здобутки. Наші спортсмени завоювали дев’ять медалей на чемпіонаті Європи з комбат дзю-дзюцу в Словаччині. Також у Полтаві провели обласний фізкультурно-оздоровчий захід «Spring Run». До забігу долучилися пів тисячі учасників.