Previous Next

«Безпека дітей під час освітнього процесу залишається одним із важливих напрямів роботи», – Максим Калінін

Надрукувати

Біля дитсадка в селі Вирішальне Сенчанської громади обладнали модульне укриття. Його придбали й встановили за рахунок місцевої громади. Загальна вартість – 1,7 млн грн. У межах робочого візиту в громаду цю захисну споруду оглянув заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін.

«Безпека дітей під час освітнього процесу залишається одним із важливих напрямів роботи. Це укриття повністю готове до використання. Збірна конструкція дозволяє змонтувати сховище за три дні. У прихистку є освітлення, вентиляція, лавки, пічка-буржуйка. Нині заняття з вихованцями проводять дистанційно. А вже за тиждень два десятки дітей почнуть відвідувати дитячий садочок, адже тепер вони мають де сховатися під час тривоги», – розповів Максим Калінін.

За його словами, укриття розраховане на 70 людей. У ньому зможуть перебувати й працівники розташованого неподалік будинку культури.

Крім того, заступник начальника ПОВА оглянув сховища ще кількох освітніх закладів громад. В опорній школі в Сенчі завершили капітальний ремонт захисної споруди. Вона має два виходи, є санвузли, інтернет, система вентиляції, резервне освітлення. Під час тривоги тут продовжують проводити заняття.

У Лохвицькій гімназії №1 укриття розраховане на 600 людей. Окремо є приміщення для учнів початкової школи та старших класів. Є кімната для надання домедичної допомоги. Захисна споруда відповідає всім вимогам.

Також у межах поїздки Максим Калінін ознайомилися з роботою Лохвицької міської лікарні: відділень анестезіології та інтенсивної терапії, пологового, хірургічного, кабінету комп’ютерної томографії. Медзаклад обслуговує населення Лохвицької, Заводської та Сенчанської громад.