Звернення Дмитра Луніна з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій

Надрукувати

Російська імперська каральна система боротьби з незгодними з тоталітарним радянським ладом і насадженням комуністичної ідеології працювала протягом усього періоду існування СРСР. Діяла різними методами – фізичним знищенням у тюрмах та концтаборах, каральною психіатрією, цькуванням і залякуванням…. Політичні репресії радянського режиму в Україні були спрямовані проти будь-якого прояву національної самосвідомості.

Вшановуємо сьогодні пам’ять кожного загиблого і схиляємо голови перед тими, хто пережив пекло політичних репресій.

Сучасна Росія є правонаступником СРСР. Її диктатор Путін та його поплічники є співучасниками геноциду українського народу, ведучи на нашій території війну на знищення української державності та національної самосвідомості.

Російські окупанти застосовують ті ж самі сталінські методи табірних катів на тимчасово окупованих територіях до українських військовополонених і цивільного населення.

Разом із нашими партнерами – країнами світу, які протидіють російській агресії в Україні, переможемо рашизм, аби запобігти розповсюдженню «руского міра» в Європі.

Недовго ходити російським катам українською землею. Відплата настане. Настане суд над воєнними злочинцями. Україна переможе. Слава Збройним силам України! Слава Україні!

Дмитро ЛУНІН, начальник Полтавської обласної військової адміністрації