Пожежна небезпека, інклюзивний електропотяг і впровадження безбар'єрності в області – Дмитро Лунін взяв участь у телемарафоні

Надрукувати

У більшості регіонів України переважає надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Яка ситуація на Полтавщині, розповів в ефірі національного телемарафону начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

«Зараз по всій території України спостерігається високий рівень пожежної небезпеки, Полтавщина не є винятком. За останній тиждень на території області було ліквідовано 23 пожежі на майже 10 гектарах площ. Ніхто, на щастя, не постраждав завдяки нашим вогнеборцям. Але всім необхідно бути відповідальними і дотримуватися вимог пожежної безпеки», – зазначив Дмитро Лунін. 

Розповів про підписану Декларацію про підтримку Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.

«Ця стратегія – про доступність. І не тільки до 2030, а назавжди. Ми повинні створити рівні умови для кожного. До прикладу, наш Полтавський краєзнавчий музей імені В. Кричевського розробляє проєкт для оцифрування всіх своїх експонатів. Крім того, в Полтаві, на базі спортивно-видовищного комплексу «Акварена» тренується дефлімпійська збірна України. В закладі є всі необхідні умови для людей з інвалідністю», – додав начальник ОВА. 

Також очільник Полтавщини розповів про інклюзивний приміський електропоїзд «Полтава – Гребінка». Після капітального ремонту він відповідає всім вимогам доступності – має місця для пасажирів на кріслах колісних, пандуси, облаштовані вбиральні.

Крім того, Дмитро Лунін зазначив, що незабаром у Решетилівці планують відкрити фізкультурно-спортивний комплекс «Колос», де також тренуватимуться спортсмени з інвалідністю, зокрема й дефлімпійці.