Previous Next

У Полтаві презентували книгу Людмили Ольховської «Роман із присмаком моралі»

Надрукувати

У Полтавській обласній універсальній бібліотеці імені І.П. Котляревського відбулася презентація книги Людмили Ольховської «Роман із присмаком моралі».

Автор видання в книзі репрезентує унікальні матеріали, що грунтуються на першоджерелах – особистих листах героїв з наукових архівів музею. Тут простежується історія дружби та любові двох непересічних особистостей тривалістю в 40 років.

Володимир Галактіонович, маючи всі можливості виїхати за кордон, емігрувати, безбідно жити в будь-якій європейській країні чи США, де його ім’я було відоме й шановане, залишився зі своєю багатостраждальною батьківщиною та своїм народом. Усі біди і страждання знедолених він пропускав через своє серце. Все своє життя Короленко віддав справі захисту нещасних, відстоюючи їх інтереси, а своїм влучним словом намагався подарувати цьому світові якомога більше щастя.

Ніщо людське йому було не чуже. І автор книги мала на меті показати Короленка як людину, якій притаманні всі людські якості. Він захоплювався, любив, дружив, страждав, але в любій ситуації залишався Людиною з великою літери. Про це свідчить його любов до Тетяни Олександрівни Богданович – чарівної талановитої жінки.

Книга цікава також світлинами людей, які жили, любили, творили, будували стосунки на засадах високої моралі, добра і глибокої самоповаги, служили високим ідеалам, сподівались на краще майбутнє і робили все, що могли на благо інших. Вони були кращими представниками свого часу.

Після них залишились книги, ідеї спогади. Вони пішли, залишивши вагомий спадок, щоб ми задумались: що залишим ми в пам’яті про себе: добрі справи, чи розруху, розбрат, ненависть чи любов. Ця розповідь про таких людей, як Короленко і Богданович, спонукає визначитись, для чого ми живем – для творчості, служіння людям, духовного зростання чи для того, щоб Їсти, пити та задовольняти свої нагальні потреби. Кожен вибирає сам.

Книга видана тиражем 300 примірників у видавництві «Дивосвіт» на замовлення Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації у рамках регіональної Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери на 2016-2020 рр. Як і всі тиражі книг, які видаються за кошти обласного бюджету, цю книжкову новинку безкоштовно передано бібліотекам, творчим спілкам і товариствам області.