Дмитро Лунін зустрівся з військовими й активістами ветеранських громадських організацій

Надрукувати

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін зустрівся з військовими, активістами ветеранських громадських організацій. До зустрічі долучилися заступник начальника ПОВА Олексій Бруслик та керівники структурних підрозділів.

«Адаптація й реабілітація військових – актуальні питання сьогодення. На Полтавщині активно працюємо в цьому напрямі. Розглядаємо варіанти зі створення ветеранського хабу та спортивної тренувальної бази для ветеранів. Також важлива підготовка цивільних – клуби національно-патріотичного виховання у громадах, курси із військової підготовки», – розповів Дмитро Лунін.

Представник Громадської спілки «Координаційна рада громадських організацій учасників АТО», голова громадської спілки «БАЗУКА» Тарас Лелюх розповів, що спілка об’єднала ветеранів, які займаються власним бізнесом і надають робочі місця.

«Потрібно робити гранти на розвиток бізнесу не лише для військових, а й для їхніх родин. Бо коли боєць воює, його дружина повинна отримати повну підтримку по розвитку бізнесу. Нині близько 60% бізнесів наших побратимів очолюють дружини. За останній рік три підприємства з нашої спілки отримали гранти на придбання обладнання для ведення бізнесу. Також було проведено чотири різні навчання, два з них за сприяння обласної адміністрації, з ведення бізнесу й написання грантів», – розповів Тарас Лелюх.

Також учасники зустрічі обговорили питання організації психологічної реабілітації воїнів, залучення ветеранів та осіб з інвалідністю внаслідок війни до відбудови України, співпраці між обласною адміністрацією та громадськими формуваннями УБД у напрямі безпеки.