«Напрацьовуємо механізм управління відходами в області в межах профільної Національної стратегії», – Дмитро Лунін

Надрукувати

На Полтавщині розглядають кластерний підхід у питанні управління відходами. Розробляють механізм у межах Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року.

Про це йшлося на зустрічі начальника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна з радником Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Сергієм Довгалюком.

«Напрацьовуємо механізм управління відходами в області в межах профільної Національної стратегії. Розглядаємо кластерний підхід до збору й переробки сміття. Він передбачає створення на Полтавщині кількох сміттєпереробних підприємств. Для будівництва таких об'єктів необхідні міжнародні інвестиції й міжмуніципальне співробітництво», – зазначив Дмитро Лунін.

Сергій Довгалюк розповів, що Президент поставив завдання глобально удосконалити систему поводження з відходами по всій країні, вирішити організаційно-правову, технічну й фінансову складові цього питання.

«Найголовніша умова – на полігони твердих побутових відходів має відвозитися якомога менше сміття. Усе, що можна переробити, має поїхати на підприємства, які будуть створені», – зауважив Сергій Довгалюк.

На зустрічі з представникам громад Полтавщини обговорили й питання ліцензування точок прийому вторсировини й тарифоутворення на послуги з транспортування відходів.