Previous Next

Учні Полтавщини отримали гуманітарну допомогу в межах проєкту «Освіта не може чекати»

Надрукувати

В обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара передали освітні та гігієнічні набори для школярів – дітей-переселенців і дітей із вразливих категорій. Захід відбувся в межах проєкту «Освіта не може чекати», за сприяння італійського фонду «AVSI foundation» та ГО «EMMAUS», Save the Children International.

«Для нас важливо підтримати дітей та забезпечити їм комфортні та якісні умови для навчання. Сьогодні завдяки співпраці з партнерами передаємо 150 гігієнічних і 300 освітніх наборів. Освітній набір включає рюкзак, зошити, альбоми, фломастери, пенали, ручки та олівці», – розповів заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко.

Освітній та гігієнічний набори отримала й 13-річна школярка з Луганської області.

«Звичайно, нам сподобався подарунок. І рюкзак, і канцтовари – все потрібне та стане в нагоді в новому навчальному році, коли донька перейде на офлайн-навчання», – зауважила пані Юлія, мама дівчинки.

Крім того, у межах проєкту «Освіта не може чекати» на базі бібліотеки Гончара незабаром запрацює Цифровий освітній центр.

«У Центрі проводитимуть заняття з формальної та неформальної освіти, які допоможуть дітям засвоїти академічні знання, розвинути творчі й практичні навички. Тут можна буде отримати доступ до інтернету, ноутбуків, планшетів, а також широкий спектр навчальних ресурсів й онлайн-інструментів. Окрім цього, у центрі працюватиме психолог, що зможе надати підтримку дитині в емоційному й соціальному аспектах», – зауважила фахівець з управління проєктами фонду «AVSI foundation» та ГО «EMMAUS» Оксана Трегубова.

Додала, що незабаром такі центри запрацюють у Глобиному й Котельві.