Previous Next

«Необхідно посилювати роботу в напрямі залучення інвестицій», – Дмитро Лунін

Надрукувати

Протягом минулого року Агенція регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції» виграла проєктів на понад 15 мільйонів гривень. Це ініціативи для підтримки агробізнесу, органів місцевого самоврядування, внутрішньо переміщених осіб, релокованих підприємств. Частину з них уже реалізували, інші планують втілити в життя протягом цього року.

Про це на апаратній нараді повідомила директор Агенції Віта Клименко. За її словами, один із напрямів роботи Агенції – підготовка та реалізація проєктів регіонального й місцевого розвитку. Зокрема, один із тривалих грантових проєктів, який реалізовують в області з листопада минулого року, спрямований на забезпечення продовольчої безпеки. Його планують завершити до кінця року.

Налагоджують і співпрацю з інвесторами. Так, із метою залучення інвестицій польських партнерів проведено аналіз внутрішнього й зовнішнього ринку органічної та крафтової продукції України та Полтавщини зокрема. Результати представили на Міжнародній конференції «TuBiznes Opener Europe».

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін зауважив, що наразі підприємства України мають імплементувати стандарти Європейського Союзу. 

«Нам необхідно посилювати роботу в напрямі залучення інвестицій з-за закордону. Маємо консолідувати зусилля щодо налагодження зв’язків з європейськими партнерами», – наголосив Дмитро Лунін.

Інший напрям діяльності Агенції – розробка Стратегій розвитку територіальних громад. Наразі триває підготовка таких документів Білицької, Машівської, Козельщинської, Комишнянської, Карлівської, Заводської, Кам’янопотоківської, Великосорочинської ТГ.

Крім того, Агенція сприяє розвитку підприємництва й експорту продукції підприємствами регіону. Одним із пріоритетних напрямів залишається інтеграція внутрішньо переміщених осіб до соціально-економічного життя області.