Previous Next

У Полтаві запрацював перший в області клас для дітей-аутистів

Надрукувати

Приміщення для учнів з особливими освітніми потребами відкрилося в Полтавській загальноосвітній школі №2, де з 5 лютого почав працювати інклюзивно-ресурсний клас. Це перший на Полтавщині клас, де займаються дітки з розладом аутистичного спектру. 12 лютого відбулось його офіційне відкриття.

Новостворений центр має 5 освітніх осередків. Серед них кімнату соціально-побутових навичок (там діти навчаються готувати чай, намазувати масло на хліб та разом снідати), кімнату сенсорної інтеграції (де відбуваються фізичні навантаження),  велику залу, в якій діти проводять основну частину дня й навчаються, кімнату логопеда та музичну кімнату.

 Такий ресурсний клас є проектом БО “Зернятко”, голова якої Людмила Іващенко вже давно займається темою інклюзії.

«Благодійна організація «Зернятко» завдяки допомозі спонсорів зробила ремонт та устаткувала приміщення. Це підготовчий клас. Тут діти будуть і навчатись, і ходити в їдальню, бібліотеку, перебуватимуть разом з іншими школярами в одному середовищі. З часом плануємо всіх дітей об’єднувати й спільно проводити свята. Прагнемо, щоб 1 вересня вони легко пішли до інклюзивного класу», – розповідає Людмила Іващенко.

Клас розрахований на 5 діток, зараз там навчається 4 дитини. З ними працюють вчитель, спеціаліст по сенсорній інтеграції, дефектолог, психолог, куратор класу і експерт. Діти мають 4 уроки, серед них пісочна чи арт-терапія, похід у бібліотеку. Раз на місяць їздять на екскурсію.