Previous Next

Полтавщина отримає державну субвенцію на облаштування укриттів у школах

Надрукувати

22 громади Полтавщини подали проєктні заявки щодо облаштування укриттів у закладах освіти. За визначеними тематичною постановою уряду критеріями будуть обрані проєкти, на реалізацію яких і спрямують субвенцію з державного бюджету.

Про це йшлося на загальних зборах Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, що відбулася 12 травня в Решетилівці. У засіданні взяли участь заступник начальника обласної військової адміністрації Олексій Бруслик, виконавчий директор Асоціації Володимир Микійчук, керівники органів місцевого самоврядування, структурних підрозділів обласної військової адміністрації, центральних органів виконавчої влади.

Директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Євген Кончаковський розповів про облаштування найпростіших укриттів у навчальних закладах Полтавщини.

«Питання освітнього процесу є одним із найбільш важливих, бо три останні роки були об'єктивно складними для очного навчання. Тому тема облаштування укритів у школах нині є актуальною. За цей рік вдалося облаштувати чимало укриттів у ЗЗСО. 359 шкіл уже мають облаштовані укриття, – розповів Євген Кончаковський. – Кабінет Міністрів України прийняв постанову про надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти та затвердив порядок та умови надання коштів. Відповідно до розподілу обсягу субвенції Полтавській області спрямовані кошти в сумі 54 мільйони гривень. Із поданих громадами заявок будуть відібрані ті, що відповідають критеріям для реалізації проєктів».

Учасники зібрання обговорили й питання діяльності органів виконавчої влади в умовах воєнного стану, ремонту доріг загального користування, поводження з побутовими відходами. Також йшлося про необхідність розроблення Програми комплексного відновлення територій області та відповідних програм на території громад, забезпечення належного фінансування перших потреб в умовах воєнного стану та ін.