Previous Next

Максим Калінін оглянув тренувальну базу ДЮСШ, де готуються спортсмени світового та європейського рівнів

Надрукувати

На тренувальній базі ДЮСШ №3 у Горішніх Плавнях тренуються спортсмени, які представляють Україну на світовому та європейському рівнях. Заклад відвідують понад 400 дітей міста. У спортшколі є секції з веслування на байдарках і каное, на човнах «Дракон», вітрильного спорту, баскетболу й тенісу.

Заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін відвідав Горішньоплавнівську міську територіальну громаду та ознайомився з роботою спортивної школи.

«Поспілкувалися з керівництвом закладу. Оглянули тренувальну базу, зокрема і приміщення, де спортсмени готуються взимку, – сказав Максим Калінін. – Полтавщина відома серед регіонів  України своїми спортивними досягненнями й має потенціал для розвитку. Пишаємося нашими спортсменами-веслувальниками, такими як Людмила Лузан, Дмитро Янчук, Олег Кухарик, Павло Алтухов, вони розвивають професійний спорт».

За словами директора школи Анатолія Шафоростова, в яхт-клубі тренуються вихованці веслувального клубу «Гірник», члени збірної команди України з веслування на байдарках і каное. 

«Нині спортсмени, які представлятимуть Полтавщину на чемпіонаті Європи, разом зі своїм наставником Миколою Мацапурою готуються до змагань. Чемпіонат відбудеться наприкінці червня в Польщі. На міжнародних стартах веслувальники набирають бали для отримання олімпійської ліцензії. Нині на неї претендують сім місцевих спортсменів», – зазначив Анатолій Шафоростов.

Крім цього, Максим Калінін оглянув укриття школи імені Бугаєвської. Воно має два приміщення: для учнів початкової школи і старшокласників. Як зазначила директор школи Алла Тузікова, в укриттях є все необхідне для перебування дітей.

«Там є запаси їжі та води, мережеві подовжувачі, вогнегасники, обігрівачі, генератор, засоби гігієни, інтернет, вбиральні, кімната для надання домедичної допомоги. Коли повітряні тривоги довготривалі, в укритті навіть проводять заходи», – зазначила Алла Тузікова.

Також Максим Калінін разом із очільниками громади і школи обговорили нагальні потреби закладу. Зокрема, питання щодо реконструкції спортивного залу.