Previous Next

За минулий рік на Полтавщині провели 15 аудитів

Надрукувати

У 2018 році фахівці Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області провели 15 аудитів. Це в півтора рази більше ніж у попореній період.

Про це на апаратній нараді повідомила начальник управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області Ірина Салогуб.

«У 2017 році було проведено 10 аудитів, а в 2018 – 15. За результатами проведених 15 державних фінансових аудитів в 2018 році  об’єктам контролю надано 186 пропозиції, 126 з них виконано. 56 врахованих пропозицій дали результат на понад 46 млн грн. Загальна сума встановлених прийнятих посадовими особами неефективних рішень станови 238 млн грн. Якщо говорити про структуру проведених аудитів, то 8 – це аудити суб’єктів господарювання, 4 – бюджетних програм, 3 аудити місцевих бюджетів», – розповіла Ірина Салогуб.  

Крім проведених аудитів у 2018 році продовжували практику проведення ревізій. Під час ревізії проводиться перевірка відповідності прийнятого управлінського рішення вимогам чинного законодавства. Сума встановлених порушень майже 70 млн грн.

«До установ та організацій, під час ревізій яких виявлено бюджетні порушення, застосовано 82 фінансові санкції у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства», – розповіла Ірина Салогуб.

Правоохоронним органам передано матеріали 28 ревізій та одного державного фінансового аудиту, за результатами розгляду яких розпочато 18 досудових розслідувань та вручено три письмових повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Протягом 2018 року Управлінням проведено 62 заходи державного фінансового контролю, з них: 46 інспектувань (ревізій) повного комплексу або окремих питань фінансово-господарської діяльності, 15 державних фінансових аудитів та 1 перевірку у складі робочих груп (комісійна перевірка) з питань забезпечення доступу громадян до інформації про залишки лікарських засобів та медичних виробів, що закуповуються за бюджетні кошти та перевірки наявності лікарських засобів та медичних виробів у закладах охорони здоров'я.

Піддано контролю та дослідженню 14 млрд грн. фінансових та матеріальних ресурсів регіону, з них державних – 6,4 млрд грн., комунальних – 7,6 млрд гривень.