Previous Next

Максим Калінін: «Одна з головних тем в умовах воєнного часу – безпека дітей»

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін відвідав Омельницьку ТГ, де разом з головою громади Андрієм Пирогом ознайомилися із роботою закладів освіти. Оглянули нещодавно відкритий клас безпеки у Рокитненській гімназії.

 «Одна з головних тем в умовах воєнного часу – безпека дітей. На Полтавщині в школах та вишах області створюють класи безпеки. У них діти й молодь систематично підвищують знання з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлюються з правилами пожежної, мінної безпеки, формують навики самозахисту, надання домедичної допомоги, порятунку в умовах надзвичайних ситуацій», – зазначив Максим Калінін. 

Як розповів директор Рокитненської гімназії Дмитро Боярський, у  класі безпеки створили належні умови перебування дітей. Обладнали 5 локацій.

 «Тут школярі вивчають правила пожежного та мінного захисту. Є зона психологічного розвантаження й ігровий куточок. До роботи залучають рятувальників, медиків, правоохоронців, психологів», – зауважив Дмитро Боярський.

Оглянули відремонтоване укриття для перебування учнів під час повітряної тривоги. Воно відповідає всім вимогам.

Також побували в захисній споруді Омельницького ліцею. Там облаштовані санвузли, є вентиляція. Приміщання має два виходи. Обладнана ігрова зона.  У навчальному закладі дооблаштовують клас безпеки.

Максим Калінін разом із Андрієм Пирогом обговорили перспективи розвитку Омельницької громади. За пріоритет ставлять використання джерел альтернативної енергії. 

 « Зараз є в планах встановлення сонячних батарей, заміна котлів на твердопаливні, сортування й переробка сміття. Вже активно продумуємо шляхи залучення інвестицій. Найголовніше звісно залучити кошти для всіх проєктів, адже це є дуже великою економією для громади», – зазначив Андрій Пирог.

 Крім того, ознайомилися з роботою одного з найбільших на Полтавщині підприємств-виробників овочів. Протягом 15 років фабрика постійно інвестує у розвиток виробництва, нарощує потужності. Підприємство постачає продукцію по всій Україні.