Previous Next

Спокійні батьки – здорові діти: в Миргороді волонтери вчать батьків долати стрес від війни

Надрукувати

В Гончаренко центрі в Миргороді стартував цикл тренінгів спрямований на підвищення стресостійкості батьків під час війни. На заняттях дорослі отримують знання та навички ефективної комунікації з дітьми, а також навчаються регулювати свій емоційний стан, що допомагає їм зберегти сім’ю.

Понад 15 млн українців переживають психічні розлади, пов’язані з війною в країні. Це негативно впливає на сім’ї та відбивається на дітях. Людям, що знаходяться у стресовому та посттравматичному стані, складно знайти спільну мову з рідними та близькими. Саме тому команда Інституту інтегративної арттерапії під керівництвом Вікторії Назаревич за підтримки фонду United Help Ukraine запустила всеукраїнський психологічний проєкт «SMUHA» спрямований на формування емоційної компетентності батьків в умовах війни.

Як розповіла психологиня з Миргорода Наталія Степаненко, мета тренінгу допомогти дорослим покращити свій внутрішній стан, укріпитися, віднайти впевненість у собі та ресурс. «Під час занять учасники дізнаються про природу емоцій та конструктивні способи їхнього відреагування. Ми вчимо дорослих простим дієвим способам регулювання власного психічного стану. Завдяки цьому у них формується стресостійкість. І саме так ми зберігаємо наших дітей!» - підкреслила ведуча тренінгу.

«Для мене ці заняття були дуже корисними. Я навчилася володіти собою, відчуваю себе наповненою та стабільною. Тепер я стала ефективнішою в сім’ї та на роботі, краще розумію себе та інших, налагодила стосунки з дітьми. І головне, я можу допомагати не лише собі, а ще й своїм рідним в цей важкий воєнний час», - поділилась із нами відвідувачка Гончаренко центру Ольга Кононенко.