Previous Next

Новогалещинська громада активно допомагає нашим захисникам і захисницям

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Максим Калінін із робочою поїздкою відвідав Новогалещинську громаду.

Побував у місцевому ліцеї та сільгосппідприємстві. Останнє спеціалізується на виготовлені ґрунтообробних агрегатів. Повномасштабна війна вплинула на його роботу, але виробництво не зупинили. Дехто з працівників приєднався до лав Збройних сил. Роботою забезпечують людей з інвалідністю.
Очільниця громади Світлана Самсонова розповіла, що громада активно допомагає військовим. Долучаються як підприємства, освітні заклади, так і мешканці сіл. Із перших днів війни в Новогалещинському ліцеї організували волонтерський пункт. Працівники готують їжу для військових. Діти збирають пластик, макулатуру, проводять благодійні ярмарки, зібрані кошти передають на потреби захисників і захисниць. Ще відправляють бійцям на фронт малюнки й поробки. Нині діти вчаться онлайн. Зі школярами з особливими освітніми потребами працюють асистенти вдома.
Учні закладу – активні учасники різних ініціатив. Школярі долучилися до всеукраїнського проєкту, в межах якого висадили на території закладу «квіти перемоги». Цибулинки тюльпанів отримали з Нідерландів.
Громада стала прилистком для переселенців. Із початку війни до села переїхали чимало жителів із Харківщини. Люди проживають у старостатах переважно в приватних домогосподарствах. Нині громада приймає переселенців із Мар’їнки, Авдіївки, Краматорськ