Previous Next

На Полтавщині місцеві жителі готують страви для військових

Надрукувати

Жителі прилеглих сіл на автодорозі Київ–Харків, поблизу Супрунівки, безкоштовно готують страви для наших військових. Неподалік від села відкрили придорожній пункт. Там бійці, які їдуть повз, можуть зупинитися і пообідати.

Люди згуртувалися й почали допомагати з другого дня повномасштабного російського вторгнення.
«Коли почалася війна, ми, проїжджаючи трасою, часто зустрічали військових, які ремонтували свої автомобілі. Почали допомагати їм з ремонтом. А згодом зорганізувалися з місцевими волонтерками й відкрили пункт харчування», – розповів волонтер Дмитро Фісун.
Їжу готують жінки з прилеглих сіл. Найбільше попитом користуються гарячі страви.
«Спочатку пекли пиріжки для наших хлопців на блокпост, потім – для госпіталю. Коли Дмитро сказав, що треба допомога – відразу відгукнулися, – розповіла волонтерка Інна Пащенко. – Переважно готуємо борщ, який найбільше замовляють бійці. Також картоплю, плов. Серед солодощів – тертий пиріг».
Заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Максим Калінін зауважив, що подібні ініціативи варто підтримувати на всіх рівнях.
«Кожен тримає свій фронт. Допомагаючи нашим захисникам, ми щодня наближаємо перемогу, – зауважив Максим Калінін. – Олександр і Дмитро волонтерять із перших днів війни. Роблять добру справу і продовжують допомагати бійцям».
Максим Калінін поспілкувався з волонтерами щодо подальшої допомоги військовим.