Previous Next

Підбили підсумки впровадження програми інформатизації в органах місцевого самоврядування

Надрукувати

У межах виконання «Програми інформатизації «Цифрова Полтавщина» на 2021-2023 роки», основними досягненнями за 2022 рік є впровадження інструментів електронної демократії: «Е-петиція» – у 45 територіальних громадах; «Е-звернення» – у 50; «Е-консультації» – 15. Про це на апаратній нараді повідомив начальник Управління цифрової трансформації Полтавської ОВА Сергій Коломоєць.

«Підключили до широкосмугового інтернету 60 населених пунктів області й 134 заклади соціальної інфраструктури. До освітніх інформаційних систем – 469 закладів загальної середньої освіти. Облаштували доступ до Wі-Fі в укриттях, впровадили інтегровану систему відеоспостереження та відеоаналітики Полтавської області, також створили 197 бібліотек-хабів», – зауважив Сергій Коломоєць.

 За словами Сергія Коломойця, Програма інформатизації має визначати мету, пріоритетні напрями й завдання інформатизації територіальних громад.

«Наприклад, напрям «Цифрова трансформація органу місцевого самоврядування» може допомогти з розвитком системи електронного документообігу, створення інформаційно-комунікаційних систем. Напрям «Цифровізація публічних послуг» – забезпечення надання публічних послуг в електронній формі, цифровий розвиток публічних послуг у сфері освіти, охорони здоров’я, транспорту, розвиток геоінформаційної системи містобудівного кадастру та містобудівного моніторингу», – пояснив Сергій Коломоєць.

Інші напрями створення Програми дозволять модернізацію центру надання адміністративних послуг у «Дія. Центр», посилення кіберзахисту об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, забезпечення безперешкодного доступу до високошвидкісного інтернету, облаштування відкритих Wi-Fi зон у громадських місцях та укриттях. А також відкриття центру підтримки підприємництва з компанією «Дія. Бізнес», впровадження цифрових технологій для бізнесу (надання послуг бізнесу в електронній формі).