Previous Next

У Глобиному під соціальні гуртожиток та квартири для переселенців планують відремонтувати два приміщення

Надрукувати

Заступник голови начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик, перебуваючи з робочим візитом у Глобинській громаді, відвідав місце компактного проживання 24 переселенців у дитячому садку «Зірочка».

«Люди приїхали з місць запеклих боїв, більшості нема куди повертатися, тому вони потребують особливої уваги і підтримки, – зауважив Олексій Бруслик. – Нині усім забезпечені, отримують допомогу, продуктові набори. Працівники закладу, як можуть, підтримують людей».

Заступник голови Глобинської ТГ Олександр Кочерга розповів, що в громаді зареєстровано 1533 ВПО. Є два приміщення – гуртожиток у Глобиному та будівля поліклініки в Кринках, – які планують переобладнати під житло для них.

«Завдяки участі у програмі IFC із реновації муніципальних будівель плануємо влітку розпочали ремонтно-будівельні роботи на об’єктах, – розповів Олександр Кочерга. – У гуртожитку зможемо розмістити 74 ВПО, в поліклінічному відділенні, яке переобладнаємо під смарт квартири, – до 130 осіб. Уже виготовлена проектно-кошторисна документація, в гуртожитку зароблена система опалення та електропостачання. Будівлі будуть передані на баланс комунального підприємства, і ВПО зможуть безкоштовно проживати в них».

Олексій Бруслик оглянув приміщення колишнього гуртожитку цукрового заводу, де йде підготовка до ремонту.

Працевлаштування – ще один важливий аспект адаптації переселенців на новому місці. У Глобинській громаді є близько 600 вакансій на підприємствах.